Ullevålseter

Dacă tot am avut șansa de a rămâne în Olso peste week-end nu puteam să stau deoparte de natură și mișcare așa că am avut parte de 2 zile pline.

Nu avem chiar tot echipamentul după mine așa că nu m-am avântat chiar spre polul nord sau spre vreun fiord. Dar cum orașul e foarte aproape de natură și pădure am decis să aleg oarecum aleator unul din traseele care pleacă din capătul uneia dintre stațiile de metrou.

Așadar am plecat împreună cu încă doi colegi într-o plimbare destul de lungă. Am luat metroul din centrul orașului urmând să ne oprim la ultima stație. Un mod foarte ciudat de a porni într-o tură: metroul. Odată cu noi am văzut destui alți pasageri iar mulți dintre ei erau deja echipați pentru cross-country ski.

În capătul liniei ne-am dat cu toții jos și am intrat în ceață. La propriu. Nu se vedea mare lucru dar pe partea noastră stângă se vedea că era un lac înghețat. Nu era frig așa că ne-am încălzit repede. Mergând pe traseu am realizat că era un foarte popular traseu de ski fond. Au trecut pe lângă noi zeci(dacă nu sute) de oameni practicând ski fond. De toate felurile: copii, adulți, tineri, femei bărbați. Absolut oricine părea să se bucure de acest gen de activitate. Pe la mijlocul distanței ne-am oprit la o cabană unde am băut două cafele mari. Era un punct unde lumea se oprea, servea câte ceva iar mai apoi își vedea mai departe de drum. Am mâncat și vreo 95% dintr-un sandwich. Restul de 5% l-am dat unui ponei extrem de îndrăzneț care atârna pe lângă cabană. Lumea era în general foarte liniștită și tăcută chiar dacă zâmbeau mai toți politicos atunci când te intersectai.

Trezit de cele 2 căni de cafea mi-am văzut mai departe de drum și relativ repede am ajuns în capătul unei alte linii de metrou situată undeva în zona trambulinei de sărituri cu ski-ul din Holmenkollbakken. Aici am fost în ziua anterioară și ne-am dat cu sania pe ceea ce părea o zonă foarte populară pentru așa ceva. Cumulat au fost vreo 11 kilometri cu vreo 300 și ceva de metri diferență de nivel. Zona s-ar preta foarte bine și la alergat/bicicletă pentru că din acest traseu am văzut o multitudine de alte variante care se desprindeau.

Total distance: 11.2 km
Max elevation: 451 m
Min elevation: 187 m
Total Time: 02:59:32
Download

Comments

comments

Traffic at a Glance

Pageviews 501

Days in Range 30

Average Daily Pageviews 17

From Search Results 176

Unique IPs 178

Last 30 minutes 0

Today 10

Yesterday 37