Transemenic

Deși infrastructura pentru a skia în condiții bune pe Semenic are de suferit în special din cauza instalațiilor de transport pe cablu care să lege Văliugul de Semenic iată că totuși se fac pași pentru dezvoltarea turistică a zonei Semenic. Construcția drumului de acces care leagă localitatea Slatina-Timiș din Banatul Montan de localitățile Brebu Nou, Gărâna și de aici fie Semenic, fie Văliug și mai departe spre Reșita e aproape gata. Am trecut pe acest drum pe data de 28 septembrie 2013 și asfaltul e turnat în proporție de peste 95% urmând a se turna stratul de uzură. Lucrările la rigolele și șanțurile de scurgere de pe marginea drumului sunt în desfășurare. Același lucru e valabil și când vorbim despre parapeții de pe marginea drumului. Estimez și aici că undeva la peste 60% sunt terminate iar restul în stadiu destul de avansat de terminare. De la Slatina-Timiș e nevoie de aproximativ 1 oră pentru a ajunge la Văliug sau Semenic.
 
Accesul dinspre Băile Herculane sau Caransebeș este mult ușurat având în vedere că nu mai este nevoie să se facă traversarea Reșiței, dealtfel foarte lungă, până în capătul dinspre cartierul Muncitoresc.
 
Drumul e cred important nu doar pentru perioada iernii ci și pentru perioada de vară pentru că există destul de multe variante de a ieși în natură în această zonă. Mă gândesc la lacurile de acumulare de la Trei Ape și Văliug dar și la multiplele variante de a merge cu bicicleta ca punct de plecare acest drum nou construit.
 
Munții Țarcu dar și Munții Cernei se văd splendid de aici iar odată ajuns în cel mai înalt punct de pe acest drum și privirea spre satul Brebu Nou este magnifică. Parcă înțelegi de ce pemii au ales să se stabilească în aceste locuri. E o zonă așezată, liniștită și cu un farmec aparte care merită descoperită.
 
Sorry:
- Please recheck your ID(s).
- If you are showing a private album, check that the "Retrieve Photos From" option is set to "User's Private Album" and that the Authorization Key is correct.

Comments

comments

One thought on “Transemenic

Leave a Reply

Traffic at a Glance

Pageviews 545

Days in Range 30

Average Daily Pageviews 18

From Search Results 186

Unique IPs 184

Last 30 minutes 0

Today 49

Yesterday 17