Toamnă la Domașnea

Vremea mohorâtă și temperaturile joase îndeamnă la tolănit. Dar e greu să stai departe de natură mai ales atunci când o ai în spatele casei. Creasta Cernii-Vâr e opțiune perfectă pentru astfel de momente și e una din opțiunile la care am apelat desul de des în ultmii ani atât pe jos dar și pe bicicletă sau ski de tură.

Ceața și plafonul de nori aflat undeva la 1000 metri erau semne că atmosfera în pădure trebuie să fie din nou magică. Drumul până sus la marginea păduri e în stare foarte proastă și sunt șanse să nu se mai poată circula pe el în foarte puțin timp.

Fix în momentul în care am intrat am zărit 2 căprioare care s-au speriat și au fugit. La ieșirea din pădure am văzut în locul numit Babele urme proaspete de mistreț. Iar dacă sunt căprioare și mistreți cu siguranță că și lupi și urși sunt. Am auzit oameni din sat plângându-se de faptul că ursul a venit să vadă dacă s-au copt merele. Depopularea satelor cred că are efecte interesante cel puțin din acest punct de vedere.

Orice pădure e frumoasă dar se simte imediat faptul dacă oamenii au lăsat urme. E o combinație extrem de interesantă de copaci tineri dar și copaci extrem de bătrâni, chiar dacă aceștia din urmă sunt mai puțini.  Un alt lucru de remarcat e că numărul speciilor de ciuperci e mult mai mic în comparație cu o pădure virgină. Am văzut câteva tipuri de ciuperci dar numărul acesta era incomparabil cu ce am văzut pe Semenic. 

La un moment dat un val de ceață din partea de jos a urcat în sus și a transformat totul într-un loc de poveste. Cu greu mă pot gândi la ceva mai spectaculos. Regret că nu am luat trepiedul cu mine așa că improvizez. Acest lucru m-a făcut să mă gândesc la un trepied de dimensiuni mici în genului unui GorillaPod(care din păcate nu se mai fabrică).

Terenul e destul de accidentat așa că strângem vreo 300 de metri diferență de nivel într-o distanță destul de scurtă. Revenim pe o potecă pe care n-am mai umblat vreodată și mă gândesc că dacă ar fi curățată s-ar preta foarte bine și pentru bicicletă.

Total distance: 5.91 km
Max elevation: 1139 m
Min elevation: 902 m
Total Time: 03:20:19
Download

Comments

comments

Traffic at a Glance

Pageviews 545

Days in Range 30

Average Daily Pageviews 18

From Search Results 186

Unique IPs 184

Last 30 minutes 0

Today 49

Yesterday 17