Solitar prin ploaie

După încălzirea din ziua anterioară de pe Domogled mi-am propus să nu stau pe loc nici următoarea zi. Din păcate, spre deosebire de anul trecut când am avut noroc de zăpadă multă şi proaspătă la sfârşit de an, în acest an vremea a fost foarte caldă şi fără zăpadă.

M-am pornit spre baza telescaunului de la Muntele Mic cu gândul să ajung pe Culmea Văratica. Prognoza anunţa precipitaţii şi deşi m-aş fi aşteptat să fie zăpadă am avut “noroc” de ploaie măruntă cam pe toată durata zilei. 

Pe această bucată am mai fost prin 2011 într-o frumoasă tură pe vârful Ţarcu. Nu aveam destul de limpede în cap configuraţia traseului.

Am ţinut schiurile legate de rucsac pe cracul Pipului pentru că panta e destul de abruptă la începutul acesti bucăţi. Odată scăpat de pantă m-am pus pe ele şi am înaintat cu spor prin pădure. M-am trezit destul de repede la drumul ce pleacă din Şaua Jogoriei către Cuntu. Ceaţa era extrem de densă aşa că decid să nu continui din acel punct. Nu prea avea nici un rost să merg prin ceaţă.

Am luat o mică pauză de hidratare şi am pornit la vale prin brazii încărcaţi de zăpadă. Cre că mi-a luat sub 10 minute să revin înapoi până în punctul în care sunt nevoit din nou să leg skiurile de rucsac. Îmi trece prin cap să mai fac o tură dar ploaia măruntă care persită mă opreşte.

Total distance: 8.04 km
Max elevation: 1315 m
Min elevation: 798 m
Total Time: 02:46:12
Download

Comments

comments

Traffic at a Glance

Pageviews 501

Days in Range 30

Average Daily Pageviews 17

From Search Results 176

Unique IPs 178

Last 30 minutes 0

Today 10

Yesterday 37