Prea scurtă şi probabil ultima

Următoarele zile par să aducă iarna şi prin Banat. Oarecum greu de crezut având în vedere temperaturile şi felul în care arăta astăzi vremea la orele prânzului. Şi dacă tot se anunţă iarna adevărată ne-am zis să profităm de felul în care se anunţa vremea pentru ziua de ajun.
 
Noaptea trece pe nesimţite şi pe la 7 fără 20 sună ceasul. Oricum de pe la 6 mă învârteam prin pat aşa că n-am stat prea mult să mă dezmeticesc. Bagajul l-am pregătit de cu seară aşa că luăm micul dejun şi ne îndreptăm în direcţia Cuntu/Ţarcu.
 
Trecem prin satele de la poalele muntelui printre zeci de colindători alergând după colaci de la o casă la alta. Satele sunt aşa animate şi dacă în alte dăţi treci şi par pustii acum sunt parcă mai pline ca oricând. Drumul e uscat până la Borlova dar de acolo devine îngeţat. Material anti-derapant foarte puţin aruncat. Trag o sperietură zdravănă într-o curbă în care îmi fuge spatele maşinii dar redresez fără nici un incident. Drumul devine şi mai dificil şi îngheţat dar reuşesc să ajung până în şaua Jigora fără a pune lanţurile. De aici  plecăm spre Cuntu. O singură persoană pare să fi urcat după zăpada de săptămâna trecută.
 
Înaintăm destul de greu prin zăpadă şi dupa 1 oră şi 20 de minute suntem la Cuntu. Aici mă camuflez şi începem să urcăm spre Ţarcu. Nu luăm bine panta în primire şi după ce vorbim acasă aflăm ca Patricia tuşeşte foarte rău şi a vomitat. Partea bună e că nu a făcut febră. Nu puteam urca cu gândul că starea ei se poate agrava aşa că decidem să facem cale întoarsă. Vremea era absolut superbă cu vânt slab, soare şi zăpadă nu foarte mare încât să putem înainta dar din păcate trebuie să ne oprim. Până la urmă zile mai sunt. Important e ca ea să se facă bine.
 
Din parcarea super-market-ului de la Caranebeş Ţarcu se vedea incredibil de frumos. Agitaţie mare şi pe aici de parcă au înnebunit toţi în aceste zile.Mi se par interesantă paralela dintre cărările pustii de munte şi super-market-uri. Pe cât de pustii sunt unele pe atât de aglomerate sunt altele.
 
Ajungem tocmai la timp să-l primim pe Moş Crăciun.
 
Sorry:
- Picasa feed was successfully retrieved, but no photos found.
If you are using the "User Recent" option, try a specific album instead.
 

Comments

comments

Leave a Reply

Traffic at a Glance

Pageviews 501

Days in Range 30

Average Daily Pageviews 17

From Search Results 176

Unique IPs 178

Last 30 minutes 0

Today 10

Yesterday 37