Poiana Înaltă

După săptămâna de cantonament din Alpii Zillertal am revenit pe meleagurile natale unde se pare că avem parte de destulă zăpadă chiar foarte aproape de casă și la înălțimi joase.

În ultimile luni am tot încerc să fac o tură în zona Poienii Înalte din Munții Țarcu în apropierea lacului de acumulare de la Rusca-Teregova dar din varii motive n-am mai ajuns. Văzând câtă zăpadă e mă hotărăsc să plec pe skiurile de tură. Aflu că Alex Teleagă vrea să vină și el așa că  îi aștept și pe ei și ne urnim împreună.

Pe drum era desul de multă zăpadă așa că acolo unde drumul se bifurcă(Cornereva-Pensiunea Vittmann) lăsăm mașinile și o luăm în sus. După o scurtă bucată punem rachetele și skiurile pentru că zăpada era neașteptat de mare.

Avem parte de un adevărat spectacol al ceții și al copacilor îmbrăcați în alb așa că facem multe pauze pentru poze. De data asta am luat DSLR-ul cu mine. Vizibilitatea a scăzut în zona înaltă așa că din punctul din care traseul coboară ușor într-o mică șa hotărâm să nu mai continuăm. Dar nu înainte de o scurtă pauză de masă. 

Las coechiperii în spate și îi dau la vale. Surprind un iepure de câmp pe care îl fugăresc în viteza coborârii. Dispare după coama dealului și se face nevăzut. Ajung repede la limita zonei skiabile, pun focile din nou și mai fac o tură. Principalul avantaj al skiurilor de tură e viteza mare pe care ți-o dau la coborâre în comparație cu rachetele. Ziua scurtă de iarnă parcă nu mai e așa de scurtă atunci când ești pe ski de tură. Poienile din jurul lacului de acumulare se pretează destul de bine pentru acest gen de activitate.

Ceața din zona înaltă a munților Cernei a început să dispară spre sfârșitul turei așa că vârfurile se vâd superb. Le văd în lumina blândă a apusului dar și într-un albastru-negricios imediat după apus. Îmi încolțește în cap idea de a skia una din muchiile ce coboară din creastă. Mă gândesc la cracul Plânger sau la cracul Matichii pentru că par destul de incitante. Dar cu siguranță că e destul de greu să ajungi într-o singură zi până acolo. Rămâne temă de gândire pentru sezonul următor atât alegerea muchiei dar și modalitatea de reuși totul într-o singură zi.

Total distance: 8.26 km
Max elevation: 1024 m
Min elevation: 559 m
Total Time: 04:34:41
Download

Comments

comments

Traffic at a Glance

Pageviews 501

Days in Range 30

Average Daily Pageviews 17

From Search Results 176

Unique IPs 178

Last 30 minutes 0

Today 10

Yesterday 37