Peste coamă

În ultimii ani sau înmuțit zilele libere. Nici nu prea mai contează ce anume sărbătorim atâta timp cât ieșim în natură la aer. Am decis să nu fug prea departe de casă și cum nu mai umblasem de ceva vreme pe la poalele munților Țarcu am decis să fac o mică incursiune.

Am pornit de această dată singur și am parcat în Armeniș lângă centrul de informare turistică. Nu-mi place căldura asta dogorâtoare care te sufocă așa că urcarea pe lângă râu pe la umbră era fix ce trebuie. 

Fac dreapta pe primul drum dar revin repede atunci când mi-am dat seama că am ajuns lângă conducta care duce apa de la barajul de la Rusca la Feneș. Revin și de această dată o iau pe drumul corect. 

Macin încet la foc mic în timp ce curgea sodoarea de pe mine. Aproape de poiana de unde urma să cotesc la dreapta din nou peste coamă dau nas în nas cu un cerb uriaș. Evident că s-a speriat de mine și a gonit prin pădure repede. N-am apucat să pornesc camera pentru că totul s-a întâmplat prea repede.

Ajung în poiană cu pricina unde iau o pauză scurtă înainte de a treversa în partea opusă. Deschiderea nu e foarte largă de aici locul fiind destul de ferit. Sunt atent și mă uit după alte animale dar nu văd nimic pe această parte. Atunci când urc sus pe coamă o vulpe se sperie de prezența mea și fuge în pădure. O primă bucată a coborârii o fac pe lângă bicicletă. Mi se pare că e mult prea abruptă. Bucata e scurtă așa că sar din nou pe bicicletă. Coborârea până jos e superbă pentru că o iau pe o potecă înierbată care mă duce până jos la drum.

De la drum umrează asfaltul până în Rusca de unde cotesc din nou la dreapta către Feneș. Sunt luat în primire de o turmă de câini dar am noroc că ciobanul mă vede. La câteva sute de metri e altă colibă dar aflu că au mutat oile de acolo. Mă bucur cu atât mai mult când aflu că acei câini erau și destul de mulți și destul de răi.

Urcarea e sușținută pe câteva sute de metri pentru ca mai apoi să urmeze o ultimă coborâre prin pădure până jos în Feneș.

Total distance: 38.67 km
Max elevation: 1053 m
Min elevation: 337 m
Total Time: 03:24:22
Download

Comments

comments

Traffic at a Glance

Pageviews 931

Days in Range 30

Average Daily Pageviews 31

From Search Results 205

Unique IPs 205

Last 30 minutes 0

Today 0

Yesterday 1