Cu fetele prin Cheile Turzii

În urmă cu un an şi ceva am ajuns cu doi colegi de lucru la Cluj aşa că am fost să vedem Cheile Turzii. Oarecum neechipaţi şi în grabă am parcurs doar jumătate din ele. Iar acum dacă tot ne aflam în zonă şi cum traseul se pretează la o plimbare cu copilul am decis să mergem să le vizităm.
 
De la Rimetea am mers spre nord către drumul care leagă Baia de Arieş de Turda până înainte de Mihai Viteazu iar de acolo stânga către localitatea Cheia şi de aici către Cheile Turzii. Destul de multă lume la căţărat în chei fiind o destinaţie populară pentru practicarea acestui sport. Pereţii verticali foarte lungi sunt cred o încântare pentru amatori de alpinism.
 
Pentru un circuit dus-întors prin chei e nevoie de aproximativ 1 ora şi jumătate dar noi împreună cu Patricia am avut nevoie de 2 ore şi jumătate într-o plimbare extrem de lejeră. Se plăteşte taxă de vizitare(4 RON adulţi şi 2 RON copii). 
 
Am reuşit să văd şi partea din chei ce nu am văzut-o primadată în capătul lor fiind o poeniţă foarte frumoasă unde cred că s-ar putea sta o noapte la cort pentru că locul se pretează pentru aşa ceva. Marele dezavantaj şi aici ca şi în orice alt loc unde se poate ajunge uşor este că vin tot felul de pantofari care nu se echipează nici măcar la un nivel minim necesar unei plimbări în natură. Mi s-a parut absolut stupid să văd o tipă îmbrăcată ca de club plimbându-se pe acolo.
 
Sorry:
- Please recheck your ID(s).
- If you are showing a private album, check that the "Retrieve Photos From" option is set to "User's Private Album" and that the Authorization Key is correct.
 

Comments

comments

Leave a Reply

Traffic at a Glance

Pageviews 545

Days in Range 30

Average Daily Pageviews 18

From Search Results 186

Unique IPs 184

Last 30 minutes 0

Today 49

Yesterday 17