Coliba din povești

Povestea acestei colibe începe anul trecut atunci când revenit cu Elena dintr-o tură pe la Foișoarele de la Herculane și pe la Poiana cu Peri i-am arătat Patriciei o fotografie cu o colibă situată undeva la mijlocul distanței dintrei Foișoul Roșu și Poiana cu Peri, pe o muchie. Nu e prima dată când am dus-o pe Patricia pe traseul foișoarelor dar e prima dată când trecem de foișorul Roșu. Mi-a spus că ar vrea să vadă acea colibă din povești.

M-aș fi aștepat să fie mai mult noroi din cauza ploilor și a zăpezilor topite dar traseul a fost extrem de uscat. Zăpadă și chiciură erau doar foarte sus în zona înaltă la peste 1000 de metri. Aici jos am dat de o singură pată de zăpadă undeva în apropierea colibei din povești.

La revenire ne-am oprit și pe la Grota cu Aburi deviind scurt de la traseu. Coborâm undeva în spatele hotelului Roman iar în scurta plimbare de acolo și până în centru îi povestesc Patriciei de cofetăria întunecată cu mășuțe și scăunele mici de lemn unde am stat de câteva ori atunci când am fost cam de vârsta ei. Nu mai era nimic acolo care să lase de înțeles că ar fi fost o cofetărie. Nu erau mașini parcate și într-un fel oarecum ciudat locul părea golit de viață. Transformarea suferită de acest orășel extrem de cochet altădată e incredibilă. E o victimă cât se poate de clară a unei tranziții haotice și a nepăsării ce a urmat după aceea. Există inițiative de refacere a patrimoniului arhitectonic dar aici e nevoie de mai mult decât o mână de oameni inimoși.

Comments

comments

Traffic at a Glance

Pageviews 501

Days in Range 30

Average Daily Pageviews 17

From Search Results 176

Unique IPs 178

Last 30 minutes 0

Today 10

Yesterday 37