Clasică de Domașnea

În sfârșit am avut parte de o săptămână cu vreme bună. Au fost câteva zile consecutive cu temperaturi de peste 20 de grade iar asta cu siguranță a dus la dispariția noroiului.

O răceală s-a ținut scai de mine de vreo 2 săptămâni. Am reușit să ajung chiar în pat și în concediu medical vreo 3 zile din cauza febrei. Și ca să fie totul și mai bine o durere surdă de spate s-a instalat în zona lombară de câteva zile. Nu i-am dat prea mare importanță așa că am decis să uit de toate durerile și să mă alătur trupei care avea chef de pedalat în zonă(Elena, Bobi și Sandu).

Pornim de la bifurcația spre Cănicea și trecem pe lângă sălașurile cu nelipsiții câini. E bine că erau legați pentru că altfel am fi avut de furcă cu ei. Nu prea înțeleg mania pentru câinii a celor din această zonă. Sunt pur și simplu prea mulți raportați la numărul de oi. Iar dacă în grup te poți proteja mai ușor atunci când ești singur lucrurile se pot complica.

Trecem de Cânicea și contiunăm urcarea trecând de seria de curbe ale drumului ce duce sus în creastă. Ne regrupăm și continuăm. Dăm de ceață deasă care dispare iar mai apoi de o zonă cu zăpadă. Mi-am amintit de tura solitară din urmă cu câțiva ani când pe aici era și mai multă zăpadă iar vizibilitatea perfectă. Trecem pentru o bucată scurtă prin pădure iar mai apoi începem coborârea până în poiana Zbăgului(Zbegului) iar de acolo mai departe spre Ostreșăl și Lazuri. Pe cât de grea și solicitantă e urcarea pe atât de faină e coborârea așa că i-am dat tare la vale și repede ajungem înapoi la punctul de start. Sandu are chef de încă o tură așa că îi dă bice. Eu râmân la o poveste scurtă cu Elena și Bobi care stau să lenevească la soare înainte de încă o tură iar mai apoi plec spre casă.

Pentru că durerea nu prea mă lăsa am decis să merg totuși la medic să văd despre ce e vorba. Așa că m-am prezentat la cabinet iar acesta după ce a tras de picioare un pic și m-a trimis să fac o radiografie a concluzionat: domnule Cristescu sunteți “fericitul posesor” a ceea ce se cheamă discopatie lombară. Cu viteza melcului și stâmb de spate m-am îndreptat spre un cabinet unde am început ședințele de recuperare. O să urmeze încă vreo 9 ședințe ce o să mă țină ocupat următoarele 2 luni. Recomandarea medicului e să stau deoparte în următoarea lună de activități de genul MTB sau cocoțat pe munți.

Total distance: 19.91 km
Max elevation: 1355 m
Min elevation: 596 m
Total Time: 02:49:13
Download

Creditul pentru ultimile 3 poze – Fodor Alexandru.

Comments

comments

Traffic at a Glance

Pageviews 501

Days in Range 30

Average Daily Pageviews 17

From Search Results 176

Unique IPs 178

Last 30 minutes 0

Today 10

Yesterday 37