Circuit Padeș

Apropierea de Timișoara a munților Poiana Ruscă îi transformă într-o zonă propice unor ture rapide cu bicicleta. În trecut am mai tatonat zona în câteva ture la sfârșit de sezon. Iată că a venit din nou vremea unei astfel de ture.

Am pornit din Tomești, am trecut de Colonie, Valea lui Liman iar mai apoi am continuat pe valea care pleacă din Luncanii de Jos. Până aici terenul era cunoscut. A urmat o porțiune dreaptă pe vale în care ne încălzim. Ne oprim la un cap de pod pentru o gură de apă și o vorbă cu unii din paznicii de acolo. Din acel punct urcarea se asprește dar e ciclabilă așa că îi dau tare în sus.

Facem scurte opriri pentru regrupare pentru că eram împreună cu Luci și cizul Petru C.. Urcarea prin pădure, pe serpentine mi-a plăcut mult de tot așa că repede ne-am trezit la Tăul Ursului unde facem o pauza. Nu foarte lungă.

Continuăm pe forestier până în punctul în care traseul deviază către vârful Padeș. Intrăm pe el scurt și când ne dăm seama că e destul de mult de împins revenim. Oricum nu prea interesa pe nici unul din noi să atingem vreun vârf. Chiar dacă pădurea e tăiată sunt destul de mulți fagi măricei. Zona a fost și este destul de mult exploatată atât prin minerit dar și prin exploatări silvice.

Coborârea până jos în Luncani e destul de tehnică, cu mulți bolovani dar mi-am dat drumul destul de tare pe ea. La revenire în urma votului hotărâm să nu mai urcăm până la Luncanii de Sus deși mi-ar fi plăcut. Am mai trecut cu toții pe acolo așa că nu ne doream neapărat să ajungem.

Total distance: 55.77 km
Max elevation: 1081 m
Min elevation: 233 m
Total Time: 05:47:14
Download

Comments

comments

Traffic at a Glance

Pageviews 545

Days in Range 30

Average Daily Pageviews 18

From Search Results 186

Unique IPs 184

Last 30 minutes 0

Today 49

Yesterday 17