Circuit Nădrag

După o săptămână în Bratislava am revenit în Timișoara destul de obosit. Dar gândul la mișcare, natură și aer liber are efect mai puternic decât cofeina așa că după ce Luci îmi confirmă că ar veni și el sâmbătă dimineața ne îndreptăm în direcția Criciova. Criciova a fost punctul de start al turei solitare din decembrie de anul trecut. Criciova e un sat situat la poalele munților Poiana-Ruscă în partea din Banat a acestora. E interesant de știut că în această localitate există o comunitate importantă de ucraineni. Dacă anul trecut am traversat câtre Fârdea și Surduc de această dată am plecat spre Nădrag în ideea ca parcurge bucla de la Cupa CBT Nădrag. Acest eveniment a avut loc la sfârșitul lunii august.

Pentru a ne încălzi hotărâm să pornim din Criciova. De aici urmează o urcare susținută până la Crivina de unde intrăm pe porțiune de drum superbă care șerpuiește pe lângă râu până la Nădrag. Până la Nădrag apucăm să ne încălizm binișor  La Nădrag nu par să se întâmple multe lucruri dar localitatea e poziționată frumos în mijlocul pădurii.

Traverăm destul de repede și intră pe drumul forestier. Chiar la intrarea în pădure într-o poiană vedem brândușe de toamnă. Nu mă așteptam să dăm peste așa ceva. Simțim că s-a dus vara pentru că pe vale e destul de răcoarea dar avem spor și poftă de pedalat. Ne mai oprim să ne bucurăm de poate ultimile porții de mure din acest sezon. Într-o curbă am noroc să văd un uliu la distanță foarte mică de mine. 

Bucata în urcare nu e foarte lungă așa că destul de repede trecem prin ea și intrăm într-o serie de viraje pe curbă de nivel care se termină într-o coborâre de pomină. Pe coborâre observ un drum destul de lat care părea că se poate aborda cu bicicleta. Munții Poiana Ruscă au cu siguranță un păienjeniș de astfel de drumuri.

Revenim în Nădrag iar de aici în viteză ne bucurăm de drumul necirculat până în Criciova. E interesant și pedalatul pe asfalt dar tot nu-mi vine să îmi iau o cursieră. Dacă e vreme de pedalat atunci cu siguranță că voi găsi vreun loc de bălăurit. Dacă e să mă gândesc bine biciclitul nu e un scop în sine pentru mine ci mai degrabă o altă metodă de a merge la munte.

Total distance: 65.2 km
Max elevation: 875 m
Min elevation: 146 m
Total Time: 05:12:11
Download

Comments

comments

Traffic at a Glance

Pageviews 501

Days in Range 30

Average Daily Pageviews 17

From Search Results 176

Unique IPs 178

Last 30 minutes 0

Today 10

Yesterday 37