By the lake

Am făcut încălzirea în ziua anterioară și de data asta nu am plecat nici singur și nici foarte devreme. O petrecere la un botez ne-a împins momentul de start spre după-masă. Elena a vrut să vină cu mine așa că am căutat o variantă mai puțin chinuitoare. Ea îmi tot spune că turele mele tind să devină foarte grele. Sunt frumoasele turele în care e totul clar dar cele mai frumoase sunt cele în care atingi zone neumblate. Dacă nu te-ai zgârâiat, dacă nu ai intrat în urzici, dacă nu ai cărat bicicleta un pic atunci aia n-a fost tură.

Am pornit de foarte aproape de casă după ce am înghesuit o a treia bicicletă în portbagaj. Era incredibil de cald. Era pur și simplu o nădușeală tâmpită de care îmi venea să mă ascund în vreo peșteră.

Am pornit din Rusca și după ce am lăsat în urmă lacul am luat-o pe drumul muntelui. Ne oprim la un in izvor amenajat lângă colibă și povestim scurt cu un ruscan. E a nu știu câta oară când întâlnim oameni care îl cunoșteau foarte bine pe uica Ion. Din păcate s-a stins mult prea repede. E incredibil câtă lume a reușit să cunoască și cât de popular a fost atunci cât a trăit. Mă gândesc de multe ori la el și realizez că unele lucruri chiar n-aș fi vrut să se schimbe. Nu doar că s-au schimbat dar se vor schimba mai departe cu o viteză amețitoare.

Era desul de mult praf pe drum dar lăsăm soarele și praful și intrăm la umbră prin pădure. Ajungem la coada lacului la podul care duce spre Valea Hidegelului de unde cotim stânga iar după o scurtă bucată cotim dreapta. La următorul pod, înainte de a coti stânga pe vechiul drum al “trenului mic” împing vreo câțiva kilometri înspre munte pe valea Hidegului. Bucata asta de drum e refăcută. E un fel de autostrada montantă așa că pe aici am înaintat foarte repede.

Ne regrupăm și pornim înapoi spre punctul de start. Elena îmi spune că i-a plăcut bucla și că ar reveni pe aici. Suntem luați în primire de un grup de 7-8 câini. Îi lăsm la ceva distanță de noi să se potolească iar când s-au retras de pe drum am trecut de ei. Timpul a fost relativ puțin dar suficient pentru aceas scurt circuit care face ocolul lacului.

Total distance: 42.31 km
Max elevation: 767 m
Min elevation: 428 m
Total Time: 03:57:30
Download

Comments

comments

Traffic at a Glance

Pageviews 931

Days in Range 30

Average Daily Pageviews 31

From Search Results 205

Unique IPs 205

Last 30 minutes 0

Today 0

Yesterday 1