Bratislava

După foarte mulți ani am plecat din nou într-o delegație de la lucru. S-a nimerit să fie într-una dintre cele 3 capitale europene mai aproape de Timișoara decât București. E vorba de Bratislava. Fiind un oraș din fostul bloc estic nu mă așteptam să vâd mare lucru. Și ca să fiu sincer nici n-am stat să aflu ce anume aș putea să fac acolo. Nu mă așteptam la nimic. Dar recunosc că m-am înșelat. Orașul a fost peste așteptările mele.

Am stat la un hotel foarte aproape de centru așa că acest lucru mi-a permis să pot ajunge în zona centrală foarte rapid atunci când timpul mi-a permis.  Toată această zonă centrală are o multitudine de clădiri și biserici în stare foarte bună. Impresia că te afli într-un burg german e prezentă la orice pas. Suprafața pe care se întinde e foarte mare fiind de câteva ori mai mare decât zona pietonală din urbea de pe Bega. 

Peste această zonă veghează impunător un castel de unde ai parte de o perpectivă fantastică asupra întregului oraș dar și a Dunării. Fluviul e traversat în câteva locuri de poduri iar cel mai impresionant dintre ele are un fel de OZN susținut de niște piloni în partea superioară. Se pot observa de asemenea câteva clădiri de birouri mai înalte ceea ce indică că orașul are o anumită dinamică.

Cele câteva restaurantele și berării pe care le-am vizitat au fost în general în regulă fără a avea însă nimic special sau ieșit din comun. Am fost foarte surprins să văd că mai toate locurile aveau doar 2-3 tipuri de bere din care poți să alegi și de obicei era vorba de bere a casei. Par să fie destul de reticenți în a vinde bere adusă din altă parte.

Lumea în general e destul de relaxată și localurile par să fie destul de populate. Cerșetorii par să fie la alt nivel și par să fie obișnuiți cu turiștii pentru că unul dintre ei mi-a cerut 50 de cenți în engleză.

Fiind aproape de Timișoara e cred o opțiune serioasă în cazul în care cineva ar vrea să vadă într-un week-end un loc frumos dar în același timp mai ieftin decât Viena care se află la 60 de km. distanță. Una peste alta Bratislava a fost o experiență plăcută. Am revenit vineri seara destul de târziu înapoi așa că deși vremea era bună n-am mai plecat din Timișoara urmând să aleg o variantă în apropiere pentru tura de sâmbătă. Lucru care s-a și întâmplat.

Comments

comments

Traffic at a Glance

Pageviews 931

Days in Range 30

Average Daily Pageviews 31

From Search Results 205

Unique IPs 205

Last 30 minutes 0

Today 0

Yesterday 1