Baska – Bratinac

A doua zi în Baska dar stăm în casă din cauza ploii. Pe mine nu mă afectează prea tare dar Elena pare destul de afectată. Iau situaţia ca atare aşa că lenevim prin apartament.
 
Spre ora 5 se opreşte ploaia aşa că îmi zic să profit de fereastra de vreme bună şi mă urc pe bicicletă. Pornesc cu gândul să merg până în Krk dar renunţ destul de repede. Prea multe maşini şi un drum mult prea îngust. După vreun kilometru fac cale întoarsă şi îmi amintesc de cărarea ce am văzut-o în tura de ieri până pe platoul Planina mjeseca. Cotesc pe un drum lăturalnic şi dau de primul indicator. Unul din trasee marcat cu bandă galbenă urca până sus pe platou. După ce tatonez străduţele pentru a găsi intrarea intru în traseu intru pe o potecă pe care merg pe bicicletă o bucată bună deşi are destul de multe porţiuni cu pietre pe unde e nevoie să fac push-bike. La un moment dat aceste porţiuni se înmulţesc aşa că renunţ la bicicletă şi o ascund după un brăduţ urmând să continui de aici pe cărarea care urcă până sus pe platou.
 
Priveliştea de sus e minunată asupra întregii staţiuni dar şi către mare şi celelalte insule. Totul e uscat şi pietros. O piatră albă, calcaroasă. Stau să admir priveliştea dar şi să mă bucur de linişea de acolo. Linişte de care cu siguranţă nu ai parte jos pe plajă. Evident că şi aici am întâlnit foarte puţină lume(vreo 4 persoane în total). Umezeala de după ploaie, pădurea şi briza mării dădeau un aer cu miros incredibil. 
 
De aici la o distanţă relativ scurtă există nişte bay-uri mai mici şi mai ferite unde se poate ajunge fie pe picioare peste munte fie din Baska cu un taxi-boat. Cred că dacă o să mai ajung pe Krk ar fi interesant de venit pe aceste mici plaje pentru că fiind mult mai ferite sunt şi foarte nepopulate. Cu siguranţă mult mai acceptabile decât aglomeraţia de pe plajele principale.
 
De sus de pe platou fac cale întoarsă, îmi recuperez bicicleta ascunsă şi mă urnesc înapoi. Următoarele două zile avea să fie aceeaşi vreme ploioasă dar cu ferestre de vreme bună aşa că mai lenevim pe plajă. Seara facem plimbările de rigoare prin zona pietonală din oraşul vechi şi ne gândim deja la Dolomiti, Tirolul de Sud si Val Gardena. Ne vom urni în această direcţie vineri dimineaţa.
 
 

Comments

comments

Leave a Reply

Traffic at a Glance

Pageviews 501

Days in Range 30

Average Daily Pageviews 17

From Search Results 176

Unique IPs 178

Last 30 minutes 0

Today 10

Yesterday 37